ARTIKLERR

Her kan du læse mine raceberetninger, og oplevelser omkring Hawaii Ironman 2012. Men også omkring min træning fra et absolut nulpunkt efter anden fødsel, og frem til mit Europamesterskab på Ironmandistancen for AG 30-34 år.

Endvidere er der også et par interviews fra www.itriathlon.dk, omkring det at få træningen til at passe ind i familielivet, og rollen som nybagt mor, midt i et par Ironman-races.

Ironman Kalmar, 18 august 2012, kørte jeg kun 10 måneder efter Carolines fødsel. Jeg var flyvende fra start til slut, vandt min aldersklasse 30-34 år, i tiden 9.47.15 og kvalificerede mig til Ironman Hawaii.

Kona, Hawaii, summer af liv og triathlonstemning i dagene op til Ironman Hawaii. Jeg er er klar til at køre Verdensmesterskaberne på Ironmandistancen, og jeg glæder mig.

Ironman Hawaii, 13 oktober 2012, var lige præcis den kæmpe oplevelse jeg havde forestillet mig. Det absolut største inden for triathlon, og det er ikke sidste gang jeg har kørt Ironman på Hawaii, trods en rute med ekstreme forhold, og meget høj temperatur.

Dansk Mester ved Triathlon Hold Sprint for Age Group, 1. september 2012, kun to uger efter Ironman Kalmar. Meget ømme og trætte ben, en punktering kun 400 m ude på cykelruten, men med et teamsamarbejde der alligevel sikrede os guldet.

Det er dejligt at være gravd, og forventningerne er store. Men når man er vandt til at træne rigtig meget, er det også svært at acceptere, at kroppen ikke kan hvad den plejer at kunne. Træning og graviditet hænger dog fint sammen, så længe man bruger sin sunde fornuft.

Interview fra www.itritahlon.dk

Når man som de fleste triathleter er vandt til at træne meget, hvor meget træning kan kroppen så holde til efter en fødsel? Hvor hurtigt kan man starte den fysiske træning op igen? Hvilken træning er effektiv, når tiden er knap, og hvad skal man være opmærksom på, specielt i opstartsfasen?​

Interview fra www.itritahlon.dk

En Ironman er en udfording, men en Ironman kun ti måneder efter at være blevet mor, er en endnu større udfordring. Men det kan være sundt at have fokus på et lille barn, frem for ruter, energiindtag og udstyr. Jeg kørte et fantastisk løb, vandt min aldersklasse og kvalificerede mig til Ironman Hawaii.

Interview fra www.itriathlon.dk

www.tritalk.dk har bedt mig lave en beretning om Elbaman. En Ironmandistance der køres på den Italienske Ø Elba, hvert år i september måned. Et helt igennem fantastisk hyggeligt, og ikke mindst naturskønt race.

​Raceberetning fra EM Frankfurt Ironman, 6. juli 2014. At det endte ud i et Europamesterskab, var mere end jeg havde turde tro på. En fantastisk følelse. Men en lige så stor tilfredsstillelse, at nå målet om igen at være i topform, 10 måneder efter at havde født - og så endda som Europamester!

Europamester på Ironmandistancen
AG 30-34

​Min dygtige og yderst professionelle massør og kostvejleder, Hanne Langhorn fra www.rudersdalsportsklinik.dk, giver her hendes beskrivelse af min vej fra nybagt anden gangs mor, til Europamester på Ironmandistancen

EM forberedelserne - set fra den anden side

​Jeg elsker at træne og det er en meget stor del af mit liv. Det giver mig et kick og et frirum til at være mig, i en travl hverdag. Men heldigvis er der noget der er større og vigtigere, og det sætter det hele i perspektiv. Det er bare triathlon.

Big picture please - det er bare triathlon

​Det er vigtigt at have en form for struktur i hverdagen, samt have fokus på både kost og søvnbehov, når man bruger forholdsvis mange timer på træning, samtidig med en masse andre gøremål. Alle når på et tidspunkt grænsen for, hvad man kan byde sig selv.

Kost, søvn og træthed

​Motivation er overskriften. For hvornår er træningen en besættelse, og hvornår er den lystbaseret? Er der en hårdfin balance, og hvordan holder man tungen lige i munden, og bibeholder motivationen?

Motivation

De fleste triathleter har fået vendt op og ned på deres træningsstruktur, efter at være blevet forældre til et lille barn. Men hvordan er det muligt at presse en lille smule træning ind, i en travl hverdag, hvor familielivet har førsteprioritet.

Interview fra www.itritahlon.dk

​At køre en Ironman kan være lidt hårdere for kroppen, end man lige regner med. Efterfølgende skal der være tid til restitution, ellers kvitterer kroppen med sygdom. Men det er svært at finde en balance, når træningen er blevet til en livsstil, og hovedet ikke kan acceptere, at kroppen er træt.

Højt at flyve, dybt at falde...

​Tanker om og raceplan for mit nærtstående Ironmanrace. Med kun fire dage til start, er jeg meget spændt på endelig at skulle i ilden. Mange måneders vanskelige træningsbetingelser, skal endelig testes. Det skal være mit løb - det har jeg besluttet mig for!

Klar til kamp - fire dage til EM Ironman Frankfurt

​Racebertning fra KMD Aarhus, hvor ruten var alt for kuperet til mig, men hvor jeg dog satte PR på halvmarathon og fik VM kvalifiaktion til Canada. God optakt til EM i Frankfurt.

VM kvalifikation, Ironman 70.3 Aarhus

TRIATHLON​COACH.DK​

©  Copyright 2012 TRIATHLONCOACH